fbpx

Apua ahdistukseen Lappeenranta

Ahdistus, ahdistuneisuushäiriö, jännittyneisyys, paniikkioireet

Ahdistus ja stressi tuntuvat monin tavoin kehossa. Psykofyysinen fysioterapia sisältää monenlaisia eri menetelmiä, joiden avulla oloa saadaan helpotettua ja opit toimivia itsehoitokeinoja myös jatkoon.

Kehollisten menetelmien avulla päästään ”syvemmälle” oireiden lievittämisessä, kuin pelkän keskusteluterapian avulla. Keskusteluterapia on hyvä apu, mutta joskus se ei välttämättä yksinään riitä. Hoidosta tulee kokonaista vasta, kun otetaan keho mukaan työskentelyyn.

Kehon  kanssa työskennellessä voidaan löytää uusia voimavaroja ahdistaviin ja stressaaviin tilanteisiin ja olotiloihin. Esimerkiksi hengitys saattaa helposti ”mennä tolaltaan”, ja antamalla kehomielelle mahdollisuuden, voimme löytää hengityksestä voimavaroja ja helpotusta tukalaan oloon.

Hengitysharjoitukset eivät suinkaan ole ainoita harjoituksia. Joskus olo voi olla niin ahdistunut, että hengityksen seuranta tuntuu vain lisäävän ahdistusta. Tällöin kokeillaan muunlaisia harjoituksia ja annetaan hengitykselle sekä mielelle aikaa ja tilaa sopeutua.

Esimerkiksi liikkeeseen yhdistetyt harjoitukset, oman voiman sekä kehollisen turvan löytäminen voivat tuoda helpotusta tilanteeseen.

Kehon vireystilojen tunnistaminen ja niiden säätely erilaisten kokemuksellisten ja toiminnallisten sekä kehollisten harjoitusten avulla saat keinoja säädellä omaa oloa stressaavissa tai ahdistavissa tilanteissa. Rentoutumisen ja olemisen opettelu toimivat vastapainona stressille ja suorittamiselle.

Joskus ahdistuksen tai epämääräisen kuormituksen taustalla saattaa olla sensorefleksien jäänteitä, jotka kuormittavat hermostoa. Esimerkiksi moro-refleksi voi aiheuttaa ylimääräistä kuormitusta, jolloin ihminen ei pääse käyttämään koko potentiaaliaan. Tällöin apu voi löytyä sensorefleksien kartoituksesta.

 

Nettiajanvaraus

https://varaa.nettiajat.fi/3689

Yhteydenottolomake